På restaurang Bistro
d'
O i Vaison-la-Romaine
väntade Oliviers kompis Yves. Vi anlände med traktorn…
Restaurangen är
högt belägen och är enligt alla tillgängliga bedömningar den bästa i stan'. Modernt kök
med vällagad mat och bra råvaror. Närodlat och efter säsong. Philippe Zemour är
”le chef” och frun Gaëlle härskar i matsalen och i vinkällaren. Vi njöt i fulla
drag av maten – och av sällskapet. Två lätt havererade kvinnor utan fungerande bil, med två charmerande
franska snyggingar som bjöd oss på en underbar lunch.
Vi delade en flaska vitt som kom norrifrån, St
Peray (sydligaste delen av norra Rhône), Domaine
du Tunnel, 2013 gjort helt på druvan Marsanne. Doft och smak av smörig citron, tropiska
frukter och melon och med bra textur och djup.
Hm, vad blir nästa
steg?
Fortsättning följer med fler vita viner från södra Rhône...