söndag 4 mars 2018

På restaurang och mer vita Rhôneviner

På restaurang  Bistro d' O i Vaison-la-Romaine väntade Oliviers kompis Yves. Vi anlände med traktorn…

Restaurangen är högt belägen och är enligt alla tillgängliga bedömningar den bästa i stan'. Modernt kök med vällagad mat och bra råvaror. Närodlat och efter säsong. Philippe Zemour är ”le chef” och frun Gaëlle härskar i matsalen och i vinkällaren. Vi njöt i fulla drag av maten – och av sällskapet. Två lätt havererade kvinnor utan fungerande bil, med två charmerande franska snyggingar som bjöd oss på en underbar lunch.  

Vi delade en flaska vitt som kom norrifrån, St Peray (sydligaste delen av norra Rhône), Domaine du Tunnel, 2013 gjort helt på druvan Marsanne. Doft och smak av smörig citron, tropiska frukter och melon och med bra textur och djup.

Hm, vad blir nästa steg?

Fortsättning följer med fler vita viner från södra Rhône...




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar