... och hur doftar
och smakar de? Här ser ni en samling `åldriga´ viner:
Allra bästa vinet tyckte
jag var en Bourgogne från 1964 (tredje från vänster med jättetrasig etikett)
som är ett kommunvin från Chassagne-Montrachet. Härligt mogna välbalanserade
sammansatta toner av tjära, kola, champinjoner och jord. Bra syra och fina
tanniner och frukten var det inget fel på. Underbart komplext och välutvecklat.
Njutning!
Vi hade samlats på
restaurang `Le Mas des Portes de Provence´ i Le Cannet les Maures. Ett
fyrtiotal hängivna munskänkar från sektionen Munskänkarna Provence. Mårten
Söderlund ledde passionerat och kunnigt denna provning. Vi provade "halvgamla" viner och champagner
som vi jämförde med de "urgamla". Kände dock inte riktigt för den avslagna (bubblorna försvinner nästan alltid i gamla champagner) champagnen
från -64.... men Ch Louviere från 1953 var en kanonfin och välbevarad Bordeaux.