fredag 30 juni 2017

EFTER ”VEUVE CLICQUOT”…

Champagnen ni vet. 

Vi åkte på småvägar genom vinfälten strax utanför byn Villecroze i norra delen av departementet Var, uppe i de sydligaste utlöparna till Alperna. Grönt, bergigt och fullt med gröna frodiga vinrankor. Sedan skymtade vi den lilla, lilla parkeringen till vingården Domaine de Valcolombe, på endast 6 hektar. Jag hade hittat vingården i en välkänd fransk vintidning där de skrev om den helt kort men mycket uppskattande om vinerna.

Efter många år som champagnevinmakare köpte Philippe Grammont och hans fru Marie-Hélène gården 2012. Barnen var utflugna och de ville göra något nytt och de har verkligen gjort något bra. De har vunnit så många vintävlingar att de tycker att det är lite vulgärt att klistra på alla guld och silverplaketter de fått på sina flaskor.

De gör viner i alla färger och jag fastnade mest för deras vita av 100% Viogner, deras rosé Grand Cuvée och den röda Cuvée Baroque.

Sedan åkte hela gänget med ett 20-tal glada vinvänner till byn Villecroze för lunch `Sous les platanes´hos Martine. Åskan mullrade och himlen öppnade sig...
Men hit måste vi åka igen!

http://www.domaine-valcolombe.com/












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar