Eftersom jag ursprungligen kommer från Örebro ligger Hjälmargös mig varmt om hjärtat. Vi fiskade inte utan hittade gösen som filé på Coop.
Maken fixade fisken, för två personer:
- Några gösfléer, ca 150 g/person. Lägg filéerna i smord ugnsform
Blanda och häll över filéerna:
- 100g smulad fetaost
- 2 dl crème fraiche
- 2 msk kapris
- 2msk hackad dill
- 2 msk rivet limeskal
- peppar och salt efter smak
Strö över:
1/2 dl riven ost med lite smak
2 msk sesamfrö (rosta gärna i torr stekpanna först)
Sedan in i ugnen på 225 grader i 12-15 min
Vi åt hyvlad squash till.
Ni ska inte tro att jag inte gjorde något alls. Medan maken lagade mat valde jag vin, korkade upp och provsmakade. Ett vitt vin gjort på druvan chardonnay från regionen Jura i östra Frankrike, Côtes du Jura.
Passade bra till fisken. Frisk och lite mineralig, citrus, persika och aningen av fattoner. Inga tillsatta kemikalier. Finns på Systemet för 149:- (nr 2327)