tisdag 31 juli 2018

Torskfilé och rosé. Sommarmat och sommarvin!




Köp en flaska Fontenille rosé från Luberon i Rhonedalen (nr 94017) för 129:- på Systemet och några torskfiléer (200g/person). Salta och peppra filéerna i en smord eldfast form. Blanda riven ingefära, passerade tomater och lite pressad vitlök och häll över fisken. Riv gärna över lite parmesan innan du skjuter in torskefiléerna  i ugnen som bara ska vara på 70 graders värme. I ugnen tar det drygt 40 min eller tills fisken är uppe i 47 grader när man mäter med termometer. Strö över lite persilja.

Det här är lågtempererad fisk. Väldigt nyttig och full med antoxidanter och fri från en de giftiga ämnen som kan uppstå när man hettar upp mat för mycket.

Det blir en härlig torskrätt tillsammans med grovhackad, fräst fänkål och det vinet passar mycket bra till! Det är tillräckligt med kraft och struktur i vinet, en matrosé.
En vanlig måndagskväll...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar