söndag 22 mars 2020

Ett vitt från Chablis, ett av mina (vin)favoritområden i Frankrike




Jag fick en flaska Chablis av J, Domaine de l´Enclos, 2018, nr  75504 för 219:-, ekologiskt och lågt svavlat. Korkade snabbt upp. Fin och generös frisk doft av citrus och äpple som också kommer igen i smaken. Fin syra och mineralitet. Riktigt bra och gott vin från de hängivna vinodlarbröderna Romain et Damien Bouchard i Chablis.


Till vinet passar lax eller skaldjur väldigt bra. 

Vi bakade en bit lax på ca 300 gram i 170 grader i 15 minuter. Om du hellre vill och om vädret tillåter kan du lika gärna grilla laxen utomhus. 

Avokadokräm till laxen -  mixa 1 avokado, persilja, 0.5 dl parmesan, saft från en halv citron, lite olivolja och en pressad vitlöksklyfta. Vips så är det klart! För 2 personer.

Som tillbehör  - ta det du gillar mest, t ex pressad potatis eller kanske ljummen haricots verts blandad med lite olivolja och vitlök.

Bekvämt alternativ - köp några läckra havskräftor! Passar också fint till vinet. 







       



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar