lördag 16 juli 2016

Har ni ätit "fromage de tête""?

Bilen segade sig uppför backen. Vi var på väg till Auberge de la Clue i byn Plaisians nedanför Mont Ventoux (se tidigare blog).Omgivningarna var vackra och öde. Bara vår bil tillsammans med får och enstaka kossor. Kanske skulle vi bli de enda gästerna den här kvällen... men vi skulle hålla god min.

När vi kom in på krogen möttes vi av ett mindre hav av fransmän från trakten som satt och smörjde kråset. Typiskt för detta matland!

Här var det inte några små duttar av amuse buche som gällde. Vi fick genast ta av ett stort fat med något dallrande åt aladåbhållet. Det var fromage de tête. När vi kom hem slog jag upp vad det kunde bestå av. Vad sägs om kalvfötter, gristunga, bitar av grishuvud, vitt vin, konjak och en massa grönsaker. Det var faktiskt riktigt gott.

Sedan följde rätt på rätt nersköljt av ett gott rött naturvin från en vingård söder om berget Mont Ventoux. Mer om vinet i nästa blogg!

http://restaurant.michelin.fr/restaurant/france/26170-plaisians/auberge-de-la-clue/2akcfyj

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar