tisdag 24 maj 2016

Vi åker till Apulien!







Vi ska åka till hälsenan, klacken och början på hålfoten… på Italiens östkust, regionen Apulien eller Puglia som området också kallas. I oktober åker vi, några intresserade vinvänner.
I området har många kulturer och folkslag som greker, romare, araber, bysantiner, fransmän, spanjorer och österrikare har varit herrar. De har satt sin prägel på landskapet, vinet maten och arkitekturen. Korsfararnas båtar till Mellersta Östern utgick från Bari. Regionen är en enda stor skattkista av kyrkor, borgar, stora gods och andra spännande byggnadsverk.
Regionen producerar massor av vin som blivit riktigt bra. Det har skett en fantastisk utveckling de senaste 20 åren. Druvan primitivo spelar en av huvudrollerna.
Vingårdar, restauranger och kulturstäder som barockstaden Lecce, och som är helt fantastiska kommer vi att besöka. Vi kommer också att tillbringa en dag hos Barbro Guaccero på hennes stora vackra masseria (=vingård) strax utanför Bari
Vill du följa med på liknande intressanta resor till "vinliga" destinationer framöver? Lämna då din mail i kommentarsfältet så kan vi maila när det blir dags för nästa resa!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar