torsdag 9 april 2015

Vi gjorde en utflykt till Villa Minna...




I en lite kylig men lovande morgon träffades ett gäng taggade munskänkar från sektionen Munskänkarna Stockholm International och från sektionen Munskänkarna Provence. Snabbt kom Emil ut på gårdsplanen, en trevlig kille från Nora, som blivit svärson i huset och jobbar på vingården.

Vingården är helt ekologisk och omfattar 15 hektar. Den ligger i södra Frankrike mellan Aix-en-Provence och Salon-de-Provence. Egentligen inte helt och hållet i appellationen Aix utan delvis också utanför klassificerat vinområde.

Villa Minna VineyardHär odlas druvor som är typiska både för Provence och södra Rhone, Mourvèdre, Caladoc, Marselan, Vermentino (=Rolle), Roussane, Marsanne, men också Cabernet Sauvigon. Konstigt nog gör man ingen rosé. Det är fokus på rött och vitt. Och vilka goda viner! Vi fick prova viner allt ifrån 2004 och framåt. De vita var friska och härliga och vann verkligen på iblandning av de "rhonska" gröna druvorna. De röda hade legat på äldre barriquer och hade därför en friskhet och bärighet utan några övertydliga fattoner. Kan lagras länge. Alla vinerna drack vi sedan till den goda buffetlunchen som familjen Minna och Jean-Paul Luc med hjälp av dotter och Emil hade ordnat.

Vad gjorde vi sedan? Vill du veta mer kan du ansluta dig som följare till bloggen!

 Villa Minna Vineyard

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar