torsdag 3 september 2015
Beaujolais - och naturviner där
Ett gott rött från Beaujolais från vinmakerskan Julie Balagny. Yppig fin doft och stor potential. Känns verkligen skönt med ett naturligt vin - som är så gott!
onsdag 5 augusti 2015
Lite grumligt men GOTT
Vänligt och säkert hällde han upp två glas vitt torrt vin. Det var naturvin från Loiredalen gjort på druvan Sauvignan Blanc och som heter "Sau 12" (2012) från vinmakaren Jerome Saurigny. Som alltid med naturviner kommer man genast "in" i vinet på en gång. Grumligt och ofiltrerat med äppliga toner och långt från det typiska vinet från Loire. Men gott!
söndag 19 juli 2015
Andra omgången
Vi åkte på opera till den romerska teatern i Orange i södra Rhone. Såg härliga Carmen. Sedan upp till området runt Mount Ventoux där det finns rätt mycket ekologiska och naturliga viner. Här ett gott vin, la Chapelle 2011, som inte innehåller några kemikalier, inte ens sulfit. Från vingården La deuxieme tour strax utanför Vaison-la -Romaine. Fina tanniner, jordgubbar i smak och doft.
söndag 12 juli 2015
Lite mer om varför naturviner är bra
Kolla denna länk http://expertproducts.se/contact.aspx
På den här länken får du mer info om min känsla för naturviner.
Drack ett riktigt bra rött från "La deuxième tour" som heter la Chapelle (2012). Innehåller inget annat än druvor...
På den här länken får du mer info om min känsla för naturviner.
Drack ett riktigt bra rött från "La deuxième tour" som heter la Chapelle (2012). Innehåller inget annat än druvor...
lördag 11 juli 2015
Nu provar vi "No SO 2" ...
... det innebär att vinet är ett naturvin som inte innehåller några kemikalier alls. Inte ens sulfit som många naturviner ändå har en liten skvätt av. Därav namnet på vinet som ju betyder att det inte finns någon sulfit i vinet.
Nu ska vi kolla hur det här röda vinet är... Doften är bärig, lite åt körsbär och jordgubbar. Hög syra och fortsatt bärighet i smaken med liten eldig, kanske mer pepprig ton (trots endast 12%).
Men vilka druvor man använt anges inte på etiketten. Däremot står det att man varken får ont i magen eller huvudet när man druckit det här vinet. Kollade dock på nätet och man har blandat Merlot och Syrah i detta vin. Vingården ligger i Langedoc-Roussillon.
Till vinet grillade vi korv, Perugine. Jättegott!
Nu ska vi kolla hur det här röda vinet är... Doften är bärig, lite åt körsbär och jordgubbar. Hög syra och fortsatt bärighet i smaken med liten eldig, kanske mer pepprig ton (trots endast 12%).
Men vilka druvor man använt anges inte på etiketten. Däremot står det att man varken får ont i magen eller huvudet när man druckit det här vinet. Kollade dock på nätet och man har blandat Merlot och Syrah i detta vin. Vingården ligger i Langedoc-Roussillon.
Till vinet grillade vi korv, Perugine. Jättegott!
fredag 5 juni 2015
The French Wine is not Dead!
Vi klev in på vinbaren i gamla stan i en sydfransk stad. Väggarna var fullständigt tapetserade med hyllor med vin. Vinbaren är egentligen också ett litet brasseri där man kan äta mat till vinet man provar. Stället ägs av en entusiastisk vinälskare som är mycket kunnig. Man har mest eko och framförallt en hel del naturviner.
Vi provade ett naturvin som vi helt enkelt inte kunde motstå på grund av namnet, The French Wine is not Dead. Vinet är till stor del framställt på en gammal lokal druvsort som heter Terret Bouret. Finns att beställa på Systemet. Gott!
fredag 15 maj 2015
Nu vill jag bara ha naturvin!
Nu har även de berömda vinmakarna börjat göra naturvin eller naturligt vin. Vin som man gjorde innan alla dessa kemikalier började tillsättas i jorden och under vinifiering. Vin som går ett (eller flera) steg längre än ekologiskt. Handplockade druvor, ingen tillsatt jäst och ingen sulfit i slutändan. Känns bra för hälsan men framförallt smakar vinerna mer. Det här gillar jag!
Tillsammans med G och S-B slog vi oss ner på restaurangen Nacional i Antibes. Till vår tapas och rumstek hittade vi till vår glädje ett rött naturvin från Beaucastel, familjen Perrin. De har sin vingård som många av er vet i Châteauneuf-du-Pape.
Kanongott och välgjort vin! Kostar 7.5 euro (drygt 70 kronor) på nätet.
Såhär skrev en vinkritiker om vinet:" Loaded with fleshy black plums, blackberries and blueberries. Full-bodied with smoky forest floor. Mouth-filling and rich. One of the best organic wine producers worldwide.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)