fredag 15 maj 2015

Nu vill jag bara ha naturvin!


Nu har även de berömda vinmakarna börjat göra naturvin eller naturligt vin. Vin som man gjorde innan alla dessa kemikalier började tillsättas i jorden och under vinifiering. Vin som går ett (eller flera) steg längre än ekologiskt. Handplockade druvor, ingen tillsatt jäst och ingen sulfit i slutändan. Känns bra för hälsan men framförallt smakar vinerna mer. Det här gillar jag!

Tillsammans med G och S-B slog vi oss ner på restaurangen Nacional i Antibes. Till vår tapas och rumstek hittade vi till vår glädje ett rött naturvin från Beaucastel, familjen Perrin. De har sin vingård som många av er vet i  Châteauneuf-du-Pape.

Kanongott och välgjort vin! Kostar 7.5 euro (drygt 70 kronor) på nätet.

Såhär skrev en vinkritiker om vinet:" Loaded with fleshy black plums, blackberries and blueberries. Full-bodied with smoky forest floor. Mouth-filling and rich. One of the best organic wine producers worldwide.


1 kommentar:

  1. Det är kul att upptäcka vin på nytt. En ny värld öppnar sig med naturvinerna.

    SvaraRadera