lördag 4 december 2021

Den perfekta JULKLAPPEN...

 ... till frankofilen, vinprovaren, den matintresserade, den som vill lära sig att prova vin, resenären och till alla som gillar livets goda.

Boken som många talar om...


Skicka mail och beställ - till Hélène Sandmark - hsandmark@gmail.com  -  och jag skriver gärna en dedikation. Boken skickas inom Frankrike och Sverige.

Om du är i Antibes kan du köpa boken i butiken Nordic Temptations och är du i Stockholmsområdet  kan du gå till Djursholms bokhandel.
Bokus finns den också.

ATT PROVA ETT VIN - du kan snabbt lära dig och du får instruktion i boken om hur det går till!








Lite mer om boken...

Vin finns i hjärtat av fransk kultur. Det är inte bara en dryck utan också en passion. I södra Frankrike, närmare bestämt i Provence möter oss de två vinområdena, Provence och Södra Rhône. De är rätt olika men har solen, närheten till Medelhavet och en lång historia av vinodling och vinframställning gemensamt. Södra Rhônedalen är mest känd för alla sina röda viner och i Provence görs mest rosévin.

I boken möter du småskaliga och familjedrivna vingårdar där man producerar viner som har karaktär av trakten där druvorna vuxit.

Sydfransk mat passar som hand i handske till vinerna och recepten finns med precis som de genuina restaurangerna. Det blir härliga måltider på utvalda restauranger och värdshus. Det är restauranger med genuina och vällagade rätter som speglar matkulturen i Sydfrankrike och då särskilt i Provence. Närodlat gäller för både maten och vinet.

Några recept på typiskt sydfranska rätter kommer att dyka upp här och där, men mest i Del 3 av boken som är särskilt ägnad åt maten.

Hur tillverkas rosévin och vad är terroir, appellation och vilka druvor odlas? Tycker du att det är svårt att känna doft och smak av mörk frukt i vin, eller hur syra och strävhet känns? I boken finns svaren och du kommer att lära mer om hur du provar vin .

Hélène Sandmark är författare och utbildad sommelier. Hon har lett många vinutbildningar, vinprovningar och vinresor. Hélène delar sin tid mellan Frankrike och Sverige och reser ofta för att besöka vingårdar och träffa vinmakare och prova deras viner.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar