tisdag 17 augusti 2021

Söndagslunch på flickskolan

 

När kusten känns alltför tjusig eller överbefolkad av turister kan det kännas befriande att ta en paus och åka upp i bergen för lunch. Bara en knapp timmes bilfärd från Nice eller Antibes ligger byn Bar sur Loup. Den är belägen mellan Grasse och Vence och är en högt belägen medeltida befäst by. Slottet där grevarna av Grasse huserade på sin tid ligger som ett strategiskt beläget örnnäste ovanför den djupa klyftan med floden Loup längst ner. 

Vinet vi beställde till vår söndagslunch den varma julidagen var ett rosévin, Coeur de Loup (varghjärtat) från vingården Jas d’Esclans. Gården ligger i den flacka dalen Esclans, som sträcker sig nordväst från staden Fréjus. Det har funnits vinodlingar här alltsedan romartiden och förmodligen var det en enda vidsträckt vingård vid den tiden. I dalen finns idag flera bra vingårdar och Jas d’ Esclans är en av de allra bästa. Vinodlarparet Matthieu och Gwenaëlle De Wulf har drivit gården ekologiskt sedan de kom hit för omkring 20 år sedan. Vinerna har fått många priser och håller en god kvalitet. 

Rosévinet passade utmärkt till vår fyrarättersmeny på restaurangen L’Ecole des Filles. Ja, ni har översatt orden rätt, restaurangen är en flickskola som har bytt verksamhet. Klassfotona finns kvar och även svarta tavlan. Restaurangen är en av våra verkliga favoriter och maten är alltid mycket bra. Hit ska man gå på gå på sommaren och be om ett bord i skuggan under mullbärsträdet.

Läs mer i min bok som du kan beställa från Bokus:




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar