onsdag 27 maj 2020

Chablis och rödspättafilé i ugn

The Irresistible Allure Of Chablis - Good Food RevolutionGood Food ...




Jag tröttnar aldrig på att dricka vitt från Chablis! Vinerna härifrån är friska, fruktiga och ofta inte särskilt "ekiga". 

Det finns fyra olika kvalitetsnivåer på vinerna från Chablis. Jag tycker de två "lägsta" som också är de billigaste ofta är riktigt bra eftersom de aldrig varit i närheten av ek. Det här är min högst personliga smak. Ståltankslagrade och vassa som knivseggar.

Drunk Fish Stock Illustrations – 148 Drunk Fish Stock ...Maken kom  hem med spättafilée som vi skulle ha till middag. Rödspätta är vildfångad och känns mer aptitlig att ha till middag jämfört med t ex odlad lax som har ett tvivelaktigt förflutet i de norska fiskeodlingarna. Det nämns ofta om kemikalier och antibiotika i den odlade fisken och det vill ingen ha...

Nu till ett enkelt recept som ni bara måste prova. Det är beräknat till 4 pers men halvera om ni är två!
  • Tag 600 g rödspättafilé och rulla ihop och lägg i smord form. Salta och peppra 
  • Rör ihop; 5 dl créme fraiche, lite citronsaft, dragon, en skvätt fiskbuljong och en pressad vitlöksklyfta
  • Häll över filéerna och ställ i mitten av ugnen (175 grader i 20 minuter
  • Tag färsk potatis till eller lätt kokta blomkålsbuketter

Korka nu upp en flaska Chablis. Vi drack  Chablis (Nr 77180) Levert Frères, 2018 för 149:- från Systembolaget. Den är som de flesta andra Chablisviner, prisvärd. Frisk doft och smak av gröna äpplen mineral och citrus.  SKÅL!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar