fredag 25 april 2014

"California versus California" - red favorites from Sonoma, Napa, and a little further south

 

 
 
 
Ett glatt gäng träffades på La Bastide Enchantée, strax utanför Toulon. Det var Munskänkarna Provence som skulle ha vinprovning. Sektionen är en av de fem utlandssektionerna i Munskänkarna och har sitt säte just i Provence. Det är den enda munskänksektionen som finns i vinlandet Frankrike, vilket gör den väldigt unik.
Idag var det Kalifornien som gällde. Sex kaliforniska viner från Systembolaget skulle vi sniffa, gurgla och svälja. Andra viner än franska är jättesvårt att få tag i här i Frankrike och därför måste de importeras från Sverige.
Vi provade två pinot noirviner, ett från Marimar Torres, (se fotot ovan) Estate Pinot Noir, i Russian River, Sonoma och ett annat från Central Coast, Cienaga Valley, Calera Pinot Noir, 2012.
Två riktiga prestigviner gjorda på huvudsakligen Cabernet Sauvignon kom från Napa,  Artemis, Stags Leap 2010 och Robert Mondavi, Cabernet Sauvignon Reserve, 2009.
Två riktiga "kalifornier", gjorda på den typiska kaliforniendruvan Zinfandel var Ravenswood Vintners Blend Zinfandel, 2011 från Sonoma och  Girard Old Vine Zinfandel, 2011 från Napa.
Hur gick det då? Vem vann?
Alla var riktigt bra och välgjorda. Bästa vinet, framröstat av deltagarna, var Robert Mondavis Cabernet Sauvignon. Det var också dyrast.  Men till maten smakade Marimar Torres Pinot Noir bäst. Tänk vad maten gör för vinet!  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar