Nu ska vi laga en Cassoulet, till detta vin!
Ingredienser för 4 personer:
- 4 kycklingklubbor eller anklår
- 150 g stora vita bönor färdiga i paket
- 75 g rökt sidfläsk
- 200 g salsicciakorv
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 stjälk selleri
- 1 stor morot
- 1 msk timjan
- 1/2 flaska torrt vitt vin
- 1 burk/ask med passerade tomater
- 1 msk koncentrerad kycklingfond
- 2 lagerblad
Gör så här:
- Ugn 225°.
- Lägg kycklingklubborna/anklåren på en plåt och ringla över 2 msk olja, salt och peppar.
- Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills de fått färg.
- Skär fläsket och korven i grova bitar
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Skär sellerin i små bitar.
- Skala och skär morötterna i skivor.
- Fräs alla grönsaker i 5-10 min
- Stek sidfläsket i grytan, sedan korven och lägg i grönsakerna, lagerbladet och häll på vin, tomat och fond samt spadet från kycklingen/ankan.
- Låt bönorna rinna av och lägg ner dem i grytan.
- Sjud sedan allt i 5–10 min eller längre, tills kycklingen/ankan är riktigt genomstekt och grönsakerna lagom spänstiga.
Voila