torsdag 8 april 2021

Vem kan motstå ett glas rosé och bresaola?

 


Vad sägs om en "vårlig" smårätt som kan vara ensam eller en förrätt? Jättelätt att få till och mycket fräsch.

  • Tag två skivor tunnskivad bresaola. Du hittar den antingen i charkdisken eller färdigförpackad. 
  • Lägg skivorna på en bädd av ruccolablad. Skär en jordgubbe i tunna skivor och lägg ovanpå. Ringla över olivolja. Klart!
Rätten är beräknad för en person så det är bara att öka på om ni är fler.

Vin: Rosén är klockren. Det feta i bresaolan fungerar med den fina
syran i vinet och bärigheten i vinet passar till den lilla jordgubben.
Rucolan ger ett lite pepprigt sting.
En rosé från Provence förstås till den här rätten.


Det här receptet finns med i min nya bok, PROVENCE - om vinområdena Provence och Södra Rhône. Vill du läsa mer och beställa boken kan du maila mig, hsandmark@gmail.com . Boken kostar 280 sek eller 28 euro.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar