torsdag 10 september 2015

Chez Helen

På 35 rue des Revennes mitt i gamla stan i Antibes finns en liten fin lunchrestaurang - Chez Helen. Allt är ekologiskt och närproducerat, både mat och dryck. Jag åt en underbar quiche med chèvre och broccoli inuti. Oerhört fluffig. Ölen, som förstås också var ekologisk, kom från byn alldeles i närheten. Ofiltrerad och mycket god!

 


torsdag 3 september 2015

Beaujolais - och naturviner där

1balagny_fleurie_label

Ett gott rött från Beaujolais från vinmakerskan Julie Balagny. Yppig fin doft och stor potential. Känns verkligen skönt med ett naturligt vin - som är så gott!

onsdag 5 augusti 2015

Lite grumligt men GOTT

 
 
Vänligt och säkert hällde han upp två glas vitt torrt vin. Det var naturvin från Loiredalen gjort på druvan Sauvignan Blanc och som heter "Sau 12" (2012) från vinmakaren Jerome Saurigny. Som alltid med naturviner kommer man genast "in" i vinet på en gång. Grumligt och ofiltrerat med äppliga toner och långt från det typiska vinet från Loire. Men gott!

söndag 19 juli 2015

Andra omgången





Vi åkte på opera till den romerska teatern i Orange i södra Rhone. Såg härliga Carmen. Sedan upp till området runt Mount Ventoux där det finns rätt mycket ekologiska och naturliga viner. Här ett gott vin, la Chapelle 2011, som inte innehåller några kemikalier, inte ens sulfit. Från vingården La deuxieme tour strax utanför Vaison-la -Romaine. Fina tanniner, jordgubbar i smak och doft.

söndag 12 juli 2015

Lite mer om varför naturviner är bra

Kolla denna länk http://expertproducts.se/contact.aspx
På den här länken får du mer info om min känsla för naturviner.

Drack ett riktigt bra rött från "La deuxième tour" som heter la Chapelle (2012). Innehåller inget annat än druvor...

lördag 11 juli 2015

Nu provar vi "No SO 2" ...

... det innebär att vinet är ett naturvin som inte innehåller några kemikalier alls. Inte ens sulfit som många naturviner ändå har en liten skvätt av. Därav namnet på vinet som ju betyder att det inte finns någon sulfit i vinet.

Nu ska vi kolla hur det här röda vinet är...  Doften är bärig, lite åt körsbär och jordgubbar. Hög syra och fortsatt bärighet i smaken med liten eldig, kanske mer pepprig ton (trots endast 12%).

Men vilka druvor man använt anges inte på etiketten. Däremot står det att man varken får ont i magen eller huvudet när man druckit det här vinet. Kollade dock på nätet och man har blandat Merlot och Syrah i detta vin. Vingården ligger i Langedoc-Roussillon.

Till vinet grillade vi korv, Perugine. Jättegott!

fredag 5 juni 2015

The French Wine is not Dead!




Vi klev in på vinbaren i gamla stan i en sydfransk stad. Väggarna var fullständigt tapetserade med hyllor med vin. Vinbaren är egentligen också ett litet brasseri där man kan äta mat till vinet man provar. Stället ägs av en entusiastisk vinälskare som är mycket kunnig. Man har mest eko och framförallt en hel del naturviner.

Vi provade ett naturvin som vi helt enkelt inte kunde motstå på grund av namnet, The French Wine is not Dead. Vinet är till stor del framställt på en gammal lokal druvsort som heter Terret Bouret. Finns att beställa på Systemet. Gott!



Photo de Entre 2 Vins